Meest beantwoorde vragen

Algemeen

Wat is inbegrepen in de prijs en wat niet?

Ik lever een afgewerkt digitaal bestand af. Een basis nabewerking is dus inbegrepen. Niet inbegrepen zijn extra’s zoals: styling, decoratie, afdrukken, nabewerking onder de vorm van doorgedreven beeldmanipulatie, extra licenties voor onderaannemers, … (Dit alles is te verkrijgen op aanvraag.)

Krijg wij nadien ook alle RAW-beelden?

Neen, als je voor mij kiest als je fotograaf heb je vertrouwen in mijn keuze beelden en hou je van mijn stijl van afwerken. De kleursetting en eigen instellingen is één van de allerbelangrijkste aspecten van het verwerkingsproces en daarom krijg je altijd het eindproduct in JPG en in hoge resolutie.

Hoelang duurt het voor de foto’s klaar zijn?

De foto’s worden gewoonlijk binnen de week geleverd, tenzij anders afgesproken.

Kan ik nadien nog prints bestellen?

Dat kan als ikzelf nog over de digitale bestanden beschik. Een aantal foto’s wordt na verloop van tijd namelijk gewist.

Portret

Wij hebben nog nooit een professionele fotosessie gedaan, wij staan niet goed op foto’s en kunnen niet poseren.

Tijdens de fotosessie doe ik mijn uiterste best om jullie zo goed als mogelijk op het gemak te stellen en te begeleiden. Ik vind het mijn taak om voor jullie een ongedwongen sfeer te creëren waarbij jullie jezelf kunnen zijn. Het zijn dan ook deze beelden die ik vast wil leggen.

Wat moeten wij aandoen?

Voor een fotosessie zijn geen kledijvereisten. De look en sfeer van de beelden worden wel degelijk bepaald door wat jullie aan hebben. Zorg dus best voor tinten en kleuren die mooi op elkaar afgestemd zijn. Denk verder ook aan tijdloze stukken waar je je goed in voelt en die vertellen wie je bent. Mocht je toch op zoek zijn naar inspiratie dan help ik jullie graag.

Wat als ze regen geven op onze afgesproken datum?

Het belangrijkste is dat het droog weer is.  Geen zon maakt de foto’s niet minder mooi. In de regen fotograferen doen we zeker niet, want dat is voor niemand leuk. Ik probeer mij altijd zo flexibel mogelijk op te stellen om jullie fotosessie in de meest ideale weersomstandigheden te laten doorgaan. We houden de dagen vlak voor de sessie altijd nog even contact om na te gaan of het weer gunstig is of niet. In het slechtste geval zoeken we een nieuwe datum.


Vastgoed

Hoe spreek je af met de bewoners?

U neemt op voorhand contact op met uw klant waar de foto’s worden genomen en vraagt toestemming. Nadien neem ik contact met hem/haar op om een concreet moment af te spreken.

Wanneer worden de foto’s genomen?

Het is bijna ieder moment mogelijk om te fotograferen. Sommige momenten en weertypes zijn meer geschikt voor buitenopnames. Daar wordt rekening mee gehouden bij de voorbereiding. Ook op zaterdag en/of zondag kan er gefotografeerd worden.

Is het weer van belang?

Voor binnenopnames meestal niet. Voor buitenopnames mag het niet regenen. Sommige weertypes zijn meer of minder geschikt. Mist kan een probleem zijn. Een zonnige, licht bewolkte hemel is meest geschikt.

Hoelang duurt een fotosessie?

Dit hangt uiteraard af van de opdracht. Over het algemeen duurt de fotosessie tussen 1 tot 2 uur. Voor het maken van dronebeelden dient 1 tot 1.5 uur voorzien te worden.

Moet/mag ik als opdrachtgever zelf aanwezig zijn bij de opnames?

Dit moet zeker niet, maar dat is vaak een meerwaarde.